Екстериори

Жилищен комплекс Дружба 2

Проект за обемно-устройствено прочуване на жилищен комплекс в Дружба 2, гр. София. Намерението на възложителите бе да се видят различни възможности и концепции за имота и беше възложен като затворен вътрешен конкурс за проектиране на жилищна група с приблизително 1000 апартамента и прилежащата и обществена функция.
Ние решихме да покажем съвременен подход, големи структури-вписващи се градоустройствено чудесно се в в конкретния район. Работихме проекта така, сякаш искаме ние да живеем там. Искахме да е ориентиран за млади хора, за хора които пътуват, да обособим вътрешни пространства за срещи, за отдих и спорт. Искахме да имаме бетон, камък, дърво и да заложим на ествествените материали, които остаряват качествено.
Решихме обекта на няколко подквартала, така че във всеки момент на строителството жилищната група да изглежа завършена и с характер. Работихме с акценти във вертикала, с динамика в хоризонтала, с пробиви по ходовите линии. Фасадно третирахме обекта на отделни малки структури, подчертани с различна фасадна третировка, за да постигнем уют и човешки мащаб.

Клиент
City Home Park
Фаза
Обемно-Устройствено проучване
Година
2018г.
Локация
Дружба 2, гр. София
Площ
112000кв.м.