За Нас

„ИДИА“ е млад, амбициозен и отдаден на архитектурата проектантски екип. Творческата ни цел е да съчетаваме хармонично обеми, да създаваме удобни пространства, да ги обличаме със стил, а накрая с математическа точност и чрез технически знания да ги превърнем в реалност.

През годините не спираме да се усъвършенстваме, да трупаме опит и умения и да държим на безкомпромисното качество на продукта, който създаваме. Опитваме се да влагаме висок стандарт и професионализъм във всеки един наш проект, така че да се гордеем с него.

За нас архитектурата не е просто работа, а страст!

Ирина Тамбукова

водещ проектант

Архитектурно студио "ИДИА" е основано през 2005г. от арх. Ирина Тамбукова. Възпитаник е на Пловдивската Математическа гимназия, а през 2004г. дипломира като магистър-архитект в Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия, гр. София.

Междувременно специализира жилищни сгради в Fachhochschule в гр. Щутгарт, Германия и работи като архитект в Amt fuer Hochbauten, гр. Цюрих, Швейцария.

Почитател е на семплата и изчистена архитектура, на прецизния детайл и на интегрирането на сградите в средата им хрмонично и без излишна помпозност.